Eén belletje is voldoende

Bent u als exporteur in het bezit van een softwarepakket dat Florecom QUOTES-berichten kan verwerken, dan is het koppelen met FloraXchange doorgaans vrij eenvoudig. Zodra u via een mailtje naar support@floraxchange.nl of een telefoontje naar de helpdesk (0174642613) uw quotes e-mailadres heeft doorgegeven, kunt u zelfstandig testen en vervolgens heeft u zelf controle over welk aanbod in uw systeem terechtkomt.

Ook is er een VMP (e-trade) koppeling mogelijk waarbij het aanbod real-time het systeem of webshop van de exporteur wordt ingeschoten.

Handmatig testen

Zodra uw quotes adres bekend is en u logt in op FloraXchange.nl, treft u op elke aanbodpagina de knop 'Quote versturen' aan. Hiermee stuurt u eenmalig dit aanbod als quote-bericht naar uw eigen inbox waarmee het aanbod in uw systeem verschijnt.

 

Kwekers volgen

Zodra het aanbod helemaal naar wens in uw systeem verschijnt, kunt u kwekers gaan selecteren om elektronisch aanbod van te ontvangen. Wij noemen dit 'kwekers volgen'. Op de pagina FloraXchange.nl/Connectie/KwekersVolgen ziet u een overzicht van aangesloten kwekers die u kunt volgen.

Op het moment dat aanbod van deze kwekers wordt uitgebreid of gemuteerd, ontvangt u hiervan direct nieuwe quote-berichten.

Veelgestelde (technische) vragen

Waar kan ik de artikelfoto's vinden?

De foto-referenties die in het quote-bericht staan voor de artikelfoto-id's van FloraXchange. Deze kunnen gevonden worden door de IRN-code uit het bericht te plakken achter de url http://www.floraxchange.nl/artikelfoto/

Waar zie ik het kwekernummer?

Het FH administratienummer van de kweker staat op de kwekerpagina, de artikelpagina's en de aanbodspagina's vermeld achter het oranje FloraHolland logo.

Hoe zit het met artikelcodes?

Kwekers die hun aanbod op FX invoeren, wijzen hun eigen artikelcodes aan hun artikelen toe. Deze codes plaatsen wij in het LIN-IMD segment en zijn uniek voor het artikel (met zijn eigenschappen, beladingen en foto's).
Indien u ook toekomstig aanbod wenst te ontvangen krijgt u dus meerdere quotes met dezelfde unieke artikelcode maar met verschillende periodes en prijzen.